Home World Forum
Stars! AutoHost web forums

Jump to Stars! AutoHost


 
 
Home » Stars! Clones, Extensions, Modding » Stars! Nova - Development » Can't produce new designs?
Can't produce new designs? Sat, 25 June 2011 07:19 Go to next message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
Wanting to test my cargo dialog I made a new shop design for a small freighter by just adding an engine - but it wouldn't show in my production dialog so I couldn't make one.

Is this a known issue?

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Sat, 25 June 2011 07:24 Go to previous messageGo to next message
Aeglos is currently offline Aeglos

 
Chief Warrant Officer 1
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 142
Registered: May 2011
Location: Chile
This is an unintended bug; the starting Starbase on homeworlds is an Orbital Fort with a maximum dock space of 200kt. It should be a StarBase.

I also encountered this some weeks ago and drove me crazy trying to debug it until I noticed, lol.

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Sat, 25 June 2011 18:20 Go to previous messageGo to next message
Daniel is currently offline Daniel

 
Chief Warrant Officer 3
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 179
Registered: April 2006
Location: Nowra, Australia
At the risk of stating the obvious, the work around is to build a starbase with the starbase hull.


Have fun.

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Tue, 28 June 2011 05:06 Go to previous messageGo to next message
pilotpirx is currently offline pilotpirx

 
Crewman 3rd Class
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 4
Registered: June 2011
In the start code my Starbase hull is taken like this Rolling Eyes
Quote:

starbaseHull = components["Space Station"]


[Updated on: Tue, 28 June 2011 05:06]

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 17:26 Go to previous messageGo to next message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
Daniel wrote on Sat, 25 June 2011 18:20

At the risk of stating the obvious, the work around is to build a starbase with the starbase hull.


Tried this and no dice... Sad

I'm going in.... Work at computer

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 17:30 Go to previous messageGo to next message
Aeglos is currently offline Aeglos

 
Chief Warrant Officer 1
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 142
Registered: May 2011
Location: Chile
Be advised that designs currently are out of whack. I'm currently sorting out the Id indexing for them, as everything crashes for me (Design manager, production queue, etc).

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 17:50 Go to previous messageGo to next message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
You might want to do a quick update... I just fixed those... Wink

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 17:52 Go to previous messageGo to next message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
pilotpirx wrote on Tue, 28 June 2011 05:06

In the start code my Starbase hull is taken like this Rolling Eyes
Quote:

starbaseHull = components["Space Station"]



Yes... but a few lines later is
starbaseHull = components["Space Dock"]

Fixing that makes the design look nicer in the design manager - but the TotalDockCapacity still comes out as 0 in the production dialog


[Updated on: Wed, 06 July 2011 17:53]

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 18:03 Go to previous messageGo to next message
Aeglos is currently offline Aeglos

 
Chief Warrant Officer 1
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 142
Registered: May 2011
Location: Chile
That's related to the Starbase going missing bug. It's probably my fault, as it occured during the whole Reports/Ids refactoring.

Try checking the Intel.LinkIntelReferences and the ClientState.LinkClientStateReferences methods, as they assemble object linking when restoring from XML. It seems as the starbase components are not being properly loaded.

This could also be related to the designs not being indexed by Id yet, which is what i'm doing now.

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 18:14 Go to previous messageGo to next message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
It seems to load the fleets Ok, but turns out that the Starbase fleet attached to a star has no ships in it. Will do more digging tomorrow (or whenever I get back to this)

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 18:46 Go to previous messageGo to next message
Aeglos is currently offline Aeglos

 
Chief Warrant Officer 1
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 142
Registered: May 2011
Location: Chile
I've been meaning to ask: Is there a way for selection lists on the gui to hold two values?

For example, to display a design list we need to display the name, but use it's Id as identifier in the code. So how to retrieve the Id when a user changes the name selected?

EDIT: Nevermind, a quick trip to MSDN answered my question Razz


[Updated on: Wed, 06 July 2011 18:48]

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Wed, 06 July 2011 21:47 Go to previous messageGo to next message
Aeglos is currently offline Aeglos

 
Chief Warrant Officer 1
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 142
Registered: May 2011
Location: Chile
I fixed the missing starbases issue. It was the temporary code you placed on the Reference linking on ClientState and IntelReader, it now restores them from the fleet reports by the preloaded Id on star.Starbase.

Report message to a moderator

Re: Can't produce new designs? Thu, 07 July 2011 05:55 Go to previous message
Musmuris

 
Master Chief Petty Officer
Stars! Nova developer
Stars! Nova developer

Messages: 96
Registered: June 2011
Aeglos wrote on Wed, 06 July 2011 21:47

I fixed the missing starbases issue. It was the temporary code you placed on the Reference linking on ClientState and IntelReader, it now restores them from the fleet reports by the preloaded Id on star.Starbase.


Ah yes... thanks for that Smile

Report message to a moderator

Previous Topic: What next?
Next Topic: Turn year
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 28 07:26:13 EDT 2021