Home World Forum
Stars! AutoHost web forums

Jump to Stars! AutoHost


 
 
Home » Stars! 2.6/7 » The Bar » Stars autohost client
Stars autohost client Thu, 23 March 2017 11:46 Go to next message
platon79 is currently offline platon79

 
Chief Warrant Officer 1

Messages: 144
Registered: February 2004
Location: Norway
Hi. I've been using the stars autohost client with great success the last years. But a couple of days ago it stopped working.
Just displays null, and "Player 5 could not be found"
Just wondering if it's just on my side, or if something have changed on the server side?

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Thu, 23 March 2017 20:11 Go to previous messageGo to next message
LittleEddie is currently offline LittleEddie

 
Lt. Junior Grade
Helped track down one or more Stars bugs

Messages: 491
Registered: February 2011
Location: Delaware
Yes, it's looks like they changed something a few days ago, the file looks like it changed from

http://starsautohost.org/starout/gtplanet/gtplanet.status

to

https://starsautohost.org/starout/gtplanet/gtplanet.status

I'm sending off a email to Ron shortly.

This is the file that Autohost Client retrieves
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>301 Moved Permanently</title>
</head><body>
<h1>Moved Permanently</h1>
<p>The document has moved <a href="https://starsautohost.org/starout/gtplanet/gtplanet.status">here</a>.</p>
<hr>
<address>Apache/2.4.10 (Debian) Server at starsautohost.org Port 80</address>
</body></html>

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Fri, 24 March 2017 00:29 Go to previous messageGo to next message
Ron is currently offline Ron

 
Commander
Forum Administrator
Stars! AutoHost Administrator

Messages: 1203
Registered: October 2002
Location: Collegedale, TN
Correct. I setup SSL on SAH for the first time. The client needs to be updated to poll a https link instead of http.


Ron Miller
Stars! AutoHost

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Fri, 24 March 2017 11:44 Go to previous messageGo to next message
raptor is currently offline raptor

 
Petty Officer 1st Class

Messages: 67
Registered: June 2014
I just did this same thing (with Let's Encrypt) on a website. The solution was to allow both HTTPS and HTTP during the CertBot setup, and just put the forums under HTTPS with a .htaccess rule in the forums sub-folder:

# start
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
</IfModule>
# end

This allows all other services to still work with HTTP while providing the needed security for the forums.

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Fri, 24 March 2017 13:26 Go to previous messageGo to next message
Ron is currently offline Ron

 
Commander
Forum Administrator
Stars! AutoHost Administrator

Messages: 1203
Registered: October 2002
Location: Collegedale, TN
Fixed. I removed the force redirect from http to https. The AH Client should work now.

I set the base URL for the forum to https, so all forum pages will be https.



Ron Miller
Stars! AutoHost

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Fri, 10 August 2018 10:39 Go to previous messageGo to next message
platon79 is currently offline platon79

 
Chief Warrant Officer 1

Messages: 144
Registered: February 2004
Location: Norway
Is there something wrong with the autohost client again?
I get http 503 error (Service Unavailable), so has something changed on the server side?

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Sat, 18 August 2018 07:10 Go to previous messageGo to next message
platon79 is currently offline platon79

 
Chief Warrant Officer 1

Messages: 144
Registered: February 2004
Location: Norway
platon79 wrote on Fri, 10 August 2018 10:39
Is there something wrong with the autohost client again?
I get http 503 error (Service Unavailable), so has something changed on the server side?

Seems to work again btw.

Report message to a moderator

Re: Stars autohost client Wed, 22 August 2018 11:47 Go to previous message
Ron is currently offline Ron

 
Commander
Forum Administrator
Stars! AutoHost Administrator

Messages: 1203
Registered: October 2002
Location: Collegedale, TN
I've not done anything that would affect it since my other post above.


Ron Miller
Stars! AutoHost

Report message to a moderator

Previous Topic: Experienced Replacement Needed
Next Topic: StarsWine - Stars in BoxedWine on Windows
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 22 15:10:08 EDT 2018